Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 31-10-2014 16:38:31
Geldzaken & Recht

Toeslagen terugbetalen 2 jaar

@manwijf

ik verzorg voor ern asntal mensen in mijn omgeving de aangifte inkomstenbelasting en ik geef hen mee dat de uitkomst die ik aangeef maar € 1,00 mag schelen met de aanslag van de belastingdienst. is het anders dan wil ik dat per omgaande horen.

maar ook kijk ik voor hen naar de toeslagen. hebben ze er recht op, maar niet asngevraagd? dan doe ik dat meteen. is de voorlopige beschikking veel te hoog of te laag? dan pas ik dat meteen aan.

ook kijk ik naar de lopende beschikking van het nieuwe jaar, moet hij aangepast door veranderde omstandigheden? meteen laten wijzigen.

de belastingdienst wijzigt niet uit zichzelf de gegevens voor een nieuw toeslagjaar aan de hand van het oudere jaar. tenslotte hebben zij daar geen inzicht in.

maar het administratiekantoor wat uw aangifte verzorgd, had dat moeten regelen, cq bij u moeten aankaarten. slordig dat zij dat niet gedaan hebben vind ik.