Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

v
v van gorkom - 31-10-2014 20:26:38
Garantie & Verzekeringen

Eigen risico zorgverzekering

[quote=tijger1 schreef op woensdag 29 okt 2014, 23:10]dat lijkt me toch wel een beetje sterk. is het wel dezelfde medicatie en kost het bij uw voormalige apotheek nog wel steeds veel minder?

ik weet nu wat er is gebeurt. ik heb het ook gezien in het computersysteem van mijn eerste apotheek. het antwoord wat ik kreeg van de fbto is niet juist.
dit is het gevolg van prijsafspraken.
ik concludeer keihard dat mijn huisarts provisie krijgt voor elke nieuwe klant die hij laat inschrijven bij de apotheek in zijn gebouw. mijn huisarts is dus niet meer onafhankelijk en de apotheek ook niet want het is een benu apotheek.
zonder het precies uit te zoeken welk artikelnummer of 'z' nummer mijn medicatie heeft heeft hij gewoon de duurste variant gekozen waar het meest winst op zit.
de zorgverzekering zegt dat het een ander medicijn is, betere kwaliteit, bla, bla.
maar dat is niet zo want het komt allemaal bij de 'de magistrale apotheker' vandaan te oud-beijerland.
ik heb gezien, in het computersysteem, dat er meerdere z nummers bestaan voor dit medicijn. zitten er 30 pillen in de verpakking of 80. is het een pil of capsule. zit er 5mg werkende stof in of 10.
fbto zegt, wij vergoeden alleen magistrale receptuur alleen het speciaal voor de individuele patiënt moet worden gemaakt. dus afwijkende normen op verzoek van arts.

google eens magistrale bereiding.

mijn oude apotheek begreep de email van zorgverzekering helemaal niet. ook niet mijn kdeclaratie overzicht van dit jaar of vorig jaar.
in het systeem kon je zien van alle apotheken wat ze inkopen, verkopen, het declaratie bedrag naar de verzekering toe, en het bedrag wat de verzekering toekent.

moet ik nog doorgaan?

mijn z nummer medicatie van vorig jaar, het goedkope dus, staat nog steeds in het systeem en kan ook nog gewoon besteld worden. mijn nieuwe apotheek vroeg mij dat z nummer en dat kreeg ik. hij had het zelf ook kunnen opzoeken hoor, en dat begrijp ik niet.
hij gaat met dat z nummer de boel terugdraaien en dat verschil krijg ik terug. dan dat? ja dat kan wordt er tegen mij verteld. kan wel 6 maanden duren omdat fbto traag is.
het is nu afwachten.

ik wil helemaal geen zorgverzekering meer. vooral niet nadat ik de algemene voorwaarden heb
bestudeerd. het enige hoofstuk wat duidelijk was was het hoofstuk wat er met mij gebeurt als ik niet betaal.
graaien en het is nooit genoeg. zelfs mijn huisarts doet er aan mee. jammer.