Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 01-11-2014 17:41:33
Geldzaken & Recht

Mag de rabobank eerder verstrekte rentekorting als boete doorberekenen bij het oversluiten van je hypotheek naar een andere bank?

Zou er het volgende aan de hand kunnen zijn.

toen u 7 jaar geleden de hypotheek afsloot kreeg u een rentekorting op de geldende hypotheekrente bij het afsluiten voor een rentevast periode van 10 jaar of langer.
het toen geldende rentebedrag is uw officiële rente percentage.
de rentekorting is verstrekt voor de gehele eerste rentevast periode.
nu, na 7 jaar, beëindigd u de overeenkomst en daarmee komen alle gemaakte afspraken, m.u.v. de officiële hypotheekrente, te vervallen en dit was niet gebeurt als u de eerste rentevast periode had uitgediend.

waarschijnlijk was uw adviseur er niet van op de hoogte dat u een rentekorting had en is met de berekeningen uitgegaan van het lagere (niet officiële) rente percentage.
en nu de bank haar rentekorting intrekt, omdat u uw contractverplichtingen niet nakomt, komt er een verschil in kosten tevoorschijn ten uwe laste.