Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 02-11-2014 20:53:51
Huishouden & Energie

Koop onder druk en verkeerd geinformeerd

Ja, dat kunt u op basis van de wet. u bent nl op het verkeerde been gezet door de verkoper, omdat die aangaf dat de reclame al was afgelopen, maar voor u zou er zaterdag een uitzondering worden gemaakt. daarom moest u een haastige beslissing maken.
dit bleek feitelijk onjuist. u bent door deze verkeerde informatie van de verkoper tot een overeenkomst aangezet die u anders niet zou hebben gesloten.

ik neem aan dat u van de koop af wilt? dan zult u per aangetekende brief en tegelijkertijd per mail moeten aangeven dat u heeft gehandeld onder druk van deze verkeerde voorstelling van zaken en dat u alleen daarom uw handtekening onder de overeenkomst hebt gezet.

u geeft dan aan dat u een beroep doet op dwaling. niet alleen u heeft gedwaald, maar de verkoper die niet beter wist (dat beweert hij althans), heeft ook gedwaald. er is dan sprake van wederzijdse dwaling.
lees klik http://nl.wikipedia.org/wiki/dwaling">hier dit door.

dateer de brief en verzoek om een schriftelijke bevestiging binnen 10 dagen.

u zou ook nog hulp van een jurist in kunnen schakelen als u nog meer druk op de zaak wilt zetten. ik weet zelf een goedkope jurist die u eventueel zou kunnen benaderen, maar dat moet u dan maar aangeven.

misschien heeft u een rechtsbijstandverzekering en kan u daarmee contact opnemen.

het is in ieder geval van belang dat u zo snel mogelijk de overeenkomst schriftelijk vernietigt. doe het vandaag al per mail en morgen per aangetekende brief.

deze zin moet er in ieder geval instaan.
hierbij vernietig ik de koopovereenkomst met betrekking tot [product].
noem datum van overeenkomst en prijs.

met daarbij de reden van de dwaling.