Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 02-11-2014 21:58:14
Huishouden & Energie

Koop onder druk en verkeerd geinformeerd

[quote=pino123 schreef op zondag 2 nov 2014, 21:49] de conclusie die zoekrster hier aangeeft is veel te voorbarig en niet gestoeld op feiten, aangezien zij er niet bij was.

als er al sprake is van dwaling zult u deze moeten aantonen!
wat ik gunstig vind in dit geval is dat de verkoper nog niets heeft ontkend, hij heeft alleen aangegeven dat hij zelf dacht dat wat hij zei klopte. daarmee dekt hij zich vanuit juridisch oogpunt niet in.

een ander gunstige bijkomstigheid is, dat de vraagsteller al meteen heeft gemaild met de verkoper en daarbij de onjuiste voorstelling van zaken heeft neergezet. zelf zou ik er nog een brief van een jurist achteraan laten gaan.
maar nu moet je echt razendsnel handelen. hoe dichter bij de overeenkomst, hoe sterker je juridisch staat. zeker ook wat betreft eventuele annuleringskosten.

overigens dat 'nee, je komt hier niet onderuit' vind ik nog veel voorbariger. dat is niets meer dan een oordeel, omdat je vindt dat hij/zij niet met een pistool op zijn hoofd de overeenkomst heeft ondertekend.