Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

andregld
andregld - 03-11-2014 13:16:57
Garantie & Verzekeringen

Verschil tussen annuleringsfonds en annuleringsverzekering

Ik heb ook eens navraag gedaan bij een willekeurige verzekeringsmaatschappij. tuurlijk het antwoord wat ze geven is eenzijdig...en dus niet onafhankelijk.

zij geven aan als je een annuleringsverzekering afsluit meer zekerheid hebt dan bij een annuleringsfonds.

voorbeeld:
er zou een storm over een camping razen en de nodige vernielingen hebben aangericht willen de mensen naar huis. nu kun je soms bij een ann.fonds geen recht hebben voor teruggaaf. en de mogelijkheid hebben dat dit fonds door de campingbeheerder wordt beheerd. het geen zou kunnen betekenen dat deze in bovenstaand voorbeeld het fonds "failliet" moet laten verklaren doordat hij zijn verplichtingen niet na kan komen.

terwijl een gewone ann.verz. dat wel gewoon kan doen. doordat dit soort maatschappijen veel grotere buffer hebben. en bij een ann.verz. heb je een vergunning/goedkeuring nodig van de acm (of zoiets) want je verkoopt verzekering en dan sta je dus onder toezicht. en voor zover ik begrepen heb is dat bij een fonds niet zo.

kan hier iemand meer toelichting opgeven??