Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 05-11-2014 15:42:36
Auto & Vervoer

Miskoop auto, recht of pech?

Als u kunt aantonen dat de verkoper met de kilometerstand heeft geknoeid dan kunt u daarvan aangifte doen bij de politie. dat is nl sinds dit jaar een strafbaar feit.

legt u dat eens voor bij de verkoper, misschien wil die dan nog wat voor u doen.

als u kunt aantonen dat u opzettelijk bent bedrogen, dan kunt u de koop ontbinden op basis van bedrog en misleiding. dat de verkoper eigenlijk een semi-professional was, speelt ook mee.

alle bewijslast ligt bij u, dat wel, maar u bent niet zonder rechten.

mocht de verkoper echt een professional zijn (het is een beetje vreemd een autoverkoper die namens zijn zoon verkoopt, het lijkt erop dat hij zo onder de consumentenwet probeert uit te komen) dan ligt de bewijslast bij de verkoper. u kunt dan gewoon stellen en hij moet dan maar het tegendeel bewijzen.

wellicht kan het ook nog uitmaken als u er een jurist op zet.

zet uw vraag nog eens gratis klik http://www.rechtswinkel.nl/">hier neer, wellicht kan een jurist u daar voor een zacht prijsje verder helpen.