Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shera - 06-11-2014 16:21:05
Elektronica & TV

Diepvries in de schuur


ik heb al veel op google gekeken maar vind veel tegenstrijdige berichten. grappig de 1 zegt ... kan absoluut niet en de ander heeft hem al 20 jaar in onverwarmde schuur hahaha ergens vond ik ook een antwoord van een fabriek op de vraag. niet het merk wat ik heb, ik heb een zanussi.

kan ik mijn diepvrieskast in een onverwarmde ruimte plaatsen?
alle koel- en vriesapparaten zijn ingedeeld in zogenoemde klimaatklassen. een klimaatklasse is de omgevingstemperatuur waarin het apparaat functioneert volgens de opgegeven specificaties. alle liebherr diepvrieskasten zijn geproduceerd voor klimaatklasse sn-t. dit wil zeggen dat zij geschikt zijn voor omgevingstemperaturen tussen 10 en 43 ºc. binnen deze temperatuurrange voldoen zij aan alle in de brochure vermelde specificaties, zoals het opgegeven energieverbruik. dit wil overigens niet zeggen, dat de kast buiten deze temperatuurrange niet functioneert. ook bij temperaturen onder 10 ºc zal een liebherr diepvriezer uw levensmiddelen blijven conserveren. bij deze lage omgevingstemperaturen is het echter wel mogelijk, dat zich op de buitenzijde van de diepvrieskast condens vormt. daarom is het advies om de kast op een vlonder te plaatsen zeker niet misplaatst. bij lage temperaturen en vochtige omstandigheden kunnen kunststoffen en de lak wel wat aangetast raken. indien u uw diepvrieskast hiertegen wilt beschermen kunt u de buitenkant in de autowas zetten.


bij omgevingstemperaturen onder het vriespunt kan de nauwkeurigheid van de elektronica niet meer worden gegarandeerd en kan condensvorming in de behuizing ook tot beschadiging van de elektronica leiden.





ga eens kijken of ik het bericht kan vinden over tempexplaten tegen de zijkanten van de vrieskist. bedankt voor de tip.