Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
monica010 - 07-11-2014 10:21:18
Geldzaken & Recht

Chipknip

[quote=diewilik schreef op donderdag 6 nov 2014, 23:51]volgens mij houdt de chip zelf bij wat erbij komt en af gaat. iedere transactie wordt
door die chip geregistreed en terug gemeld aan uw bank. zodoende weten ze uw saldo.
met veel paslezers van bv abnamro kun je thuis ook je saldo nakijken van je chip'

diewilik

ja, dat is logisch... als de chip het niet bij zou houden zou je ongelimiteerd kunnen chippen. ik kan met mijn rabo-reader ook zien hoeveel er op mijn chipknip staat (die ik overigens nog regelmatig gebruik om in de bedrijfskantine mijn lunch te betalen).

maar dat de banken het ook registreren is nieuw voor mij. ik heb ook ooit eens mijn pas laten blokkeren omdat hij kwijt/gestolen was. toen kon ik het geld niet terugkrijgen. ik vind het heel logisch dat de bank weet hoeveel ik er op zet, dat gaat namelijk van mijn rekening af. maar dat mijn bank ook bijhoudt welke betalingen ik ermee doe, dat is nieuw voor mij. anders dan bij een pintransactie gaat bij een chipknipbetaling het geld namelijk niet van mijn rekening af, maar van de chip. ik ging er vanuit dat de bank dat niet bijhield, net zoals ze niet bijhouden wat ik met het contante geld in mijn portemonnee doe wat ik heb gepind.