Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterkeller - 07-11-2014 17:45:58
Auto & Vervoer

Dubbel te betalen treinreis utrecht vlissingen

Natuurlijk moet ns controleren op geldige vervoersbewijzen. maar als de apparatuur de conducteur in de steek laat is dat het probleem van de conducteur in casu ns.

de ns medewerker heeft uw ov kaart niet kunnen inlezen. dat is een probleem voor ns en niet voor de reiziger. dan kunt u met een gerust hart verder reizen.

op welke grond meent ns (ter plaatse) vastgesteld te hebben dat er niet betaald is en dat dienovereenkomstig een boete gerechtvaardigd is? uw kaart kon niet gelezen worden, dus kon ook niet vastgesteld worden dat u niet betaald had.

het is ronduit hufterig dat ns de klant opscheept met een hoop extra werk en veel zorgen, terwijl door ns niet eens is vastgesteld dat er niet betaald is, sterker nog, er is gewoon in en uitgecheckt en dus betaald.

de boete kan overigens niet coulancehalve kwijtgescholden worden omdat de boete gewoon onterecht is opgelegd.

op welke grond meent ns dat de klant twee keer moet betalen voor één rit, terwijl ns zich (ook achteraf) er niet van heeft vergewist, dat er wel of niet betaald zou zijn. zoals al aangegeven kan achteraf altijd een schermprint overlegd worden. maar ook daar vraagt ns niet naar.

een kantonrechter legt bij een deskundige partij als ns altijd duidelijk een onderzoeksplicht neer.
hier is onvoldoende onderbouwd dat een boete gerechtvaardigd was. wordt niets onderzocht dan wordt de vordering gewoon naar het rijk der fabelen verwezen met veroordeling van de proceskosten.

u kunt gewoon aansturen op een bloemetje van ns met een cadeaubon voor een leuk retourtje.