Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 10-11-2014 12:21:39
Geldzaken & Recht

Hypotheek

U haalt diverse dingen door elkaar.

1. uiteraard moet het bezit, dus het pand gescheiden worden. en als uw ex de hypotheek op zijn naam kan krijgen, dan is dat mooi, want dan hoeft het niet verkocht.

2. u hebt die € 10.000 nu toch ook niet liggen? dus u kunt wel zeggen dat u die gaat geven, maar hoe dan?

3. telefoontjes met de bank, trouwens met wie dan ook, zijn niets waard. afspraken moeten op papier staan en ondertekend zijn, anders hebt u daar helemaal niets aan.

4. natuurlijk kunt u het pand laten taxeren, maar wat schiet u daarmee op? stel dat de uitkomst € 185.000 is? wilt u dan het verschil voor de helft betalen? en een taxatie kost ook geld.

5. u hebt nu al zwart op wit dat uw ex 'genoegen' neemt met € 10.000 en dat ze zelf een waarde aanhouden van € 200.000. ook die gegevens moet u bij de rechtzaak beslist overleggen.

6. uw ex zal ook de waarde van de polis moeten aantonen.

mijns inziens kunt u echt gewoon veel beter de rechtzaak afwachten. alleen als u nu werkelijk aan € 10.000 kan komen en uw ex de kosten van de notaris voor de wijziging van de hypotheek en de eigendom op zich neemt en u zwart op wit hebt van de bank dat u ontslagen bent van hoofdelijke aansprakelijkheid, kunt u hem betalen.

anders afwachten.