Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterkeller - 16-11-2014 04:00:09
Huishouden & Energie

Oxxio komt afspraken niet na én rekent opeens admin. kosten

Oxxio hoeft de incassokosten van € 40.00 helemaal niet kwijt te schelden. oxxio mocht ze namelijk helemaal niet in rekening brengen, omdat oxxio over de hele linie niet voldoet aan de wet incassokosten 1 juli 2012. en oxxio kent die wet donders goed. maar dan volgt verbale intimidatie van de consument met stupide smoezen en verzinsels.

en het scenario aan smoezen en bedenkelijke verzinsels om consumenten om de tuin te leiden en je er in te laten tuinen is groot. oxxio heeft namelijk jarenlange ervaring met klanten op te lichten..

en uw opgestuurde formulier is echt niet zoekgeraakt. dat hebben ze gewoon weggegooid. uit de vele klachten kan je opmaken dat ze digitale en papieren post gewoon weggooien. en de klant komt er maar niet uit om zijn recht te halen. trap niet in die ongebreidelde smoezen en let op je rechten!!!

er moet dus eerst een herinneringsbrief met heldere onderbouwing van het openstaande bedrag ontvangen worden, vervolgens een aanmaningsbrief en tot slot een zogenaamde 14 dagen brief. hierin moet vermeld worden dat binnen 14 dagen betaald moet zijn. ook moet dan nadrukkelijk gewezen worden op de gevolgen van het niet betalen en hoeveel (dus pas daarna) de uiteindelijke incassokosten zullen gaan bedragen. incassokosten komen dus pas véél later in beeld en niet bij het eerste stupide kattebelletje van oxxio.

waarschijnlijk is het computersysteem van oxxio uit het stenen tijdperk niet eens in staat herinneringsbrieven conform de wet te genereren. low-budget energieleverancier noemen we dat. vandaar ook die ontelbare fouten in jaarafrekeningen. kijk jaarrekeningen goed na!

gewoon niet betalen dus, de incasso’s storneren en verwijzen naar de bepalingen van die wet. laat de zaak maar voor komen. zelfs voor 30 piek durft oxxio overigens een kantonrechter lastig te vallen. daar zijn kantonrechters natuurlijk niet voor bedoeld. ik zou me kapot schamen daar.

gaat oxxio gewoon door dan zal oxxio vervolgens door de kantonrechter gewoon flink om de oren geslagen worden om (wederom) haar huiswerk eens beter te doen, natuurlijk mét veroordeling tot het voldoen van de proceskosten.

en een vordering wordt natuurlijk nooit door de kantonrechter toegekend als die niet voldoet aan de wet, of waar fouten en tegenstrijdigheden in staan en zeker niet als de vordering niet voldoende onderbouwd is. en natuurlijk al helemaal niet als u zelf zelfs een bedrag van oxxio tegoed hebt. oxxio is al vaak genoeg bij de rechtbank door de kantonrechters afgedroogd, met een simpel handgebaar weggewuifd en met de staart tussen de benen “via de achterdeur” de rechtbank vertrokken.

maar ja, oxxio denkt de wijsheid in pacht te hebben. met hun ongelooflijke halsstarrigheid, hufterige behandeling van de klanten, maandenlange achterstanden, domheid, traineren, puur liegen en bedriegen en diefstal van haar klanten, dan ook nog eens het hoogst aantal klachten op de klachtensites en met de duurste tarieven onderaan op de vergelijkingssites denkt oxxio nummer één in energieland te worden.

jawel, oxxio sluit de vergelijkingslijst af met de nummers 129, 130 en 131 onderaan. ik kan er echt niets anders van maken. de vergelijkingssites liegen echt niet, in tegenstelling tot ………………………..