Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 16-11-2014 16:32:54
Voeding & Gezondheid

Wat te doen met nieuwe, slechte ortho?

Is deze tandarts wel orthodontist? lees eens http://www.orthodontist.nl/vvo-vvo-leden.php">klik hier en zoek zijn naam daar eens op.
een klikbeugel voor overdag zal best wel gebeuren (heb ik nog nooit van gehoord) maar dat lijkt me niet echt een oplossing. wat wel gebeurt bij mijn weten is dat soms tijdelijk na verwijderen van de beugel een spalkje aan de achterkant van de tanden geplaatst wordt om te voorkomen dat de tanden terug schieten en/of 's-nachts een op maat gemaakt bitje van zachte kunststof in moeten doen om dat te voorkomen. e.e.a. hangt vaak ook ervan af of het een jong of ouder gebit betreft.
ik zou het ding ook niet eerder laten verwijderen dan gepland was om te voorkomen dat de tanden weer terug schieten. soms moet zelfs nog eens een beugel geplaatst worden als dat toch gebeurt en dan zit u daar weer een tijd aan vast.
deze tandarts zou het probleem met dat stukje draad moeten oplossen.
verder zou ik snel een andere tandarts/orthodontist zoeken die deze behandeling kan voortzetten en deze specialisatie heeft. de problemen vooraf voorleggen dus.
zorg dat u uw dossier mee neemt.
u kunt ook nog eens kijken op dit http://www.tandarts.nl/phpbb/viewforum.php?f=24">klik hier forum en eventueel uw vraag daar nog eens stellen. daar reageren o.a. tandartsen en orthodontisten.