Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 16-11-2014 22:32:41
Voeding & Gezondheid

Wat te doen met nieuwe, slechte ortho?

Mogelijk bedoelen we hetzelfde: bitje of klikbeugel. ik neem aan dat u een versie van kunststof bedoelt. echter als daar metaal aan zit dat alsmaar over de tanden geschoven moet worden zou ik daar nog eens goed over nadenken omdat de kans bestaat dat er dan op den duur schade aan het glazuur kan ontstaan.
met spalkje bedoel ik een soort lintje dat dan bijv. aan de achterkant van hoektand naar hoektand loopt en op de hoektanden en tanden ertussen vastgezet wordt met wit spul. ik dacht dat het ook wel draadspalk genoemd wordt, alleen gebruiken ze geen draad meer daarvoor.
soms wordt dat tijdelijk gedaan na het verwijderen van de beugel. permanent kan ook en dan komt voor dat eens in de paar jaar het witte spul wat bijgewerkt moet worden. dat wordt ook wel gedaan als bijv. een tand wat los is gaan zitten.
zoals al gezegd, ik zou de beugel beslist niet eruit laten halen voordat het de tijd ervoor is en liever langer dan korter laten zitten.
is door dat afknippen van het draadje niets aan de spanning veranderd of dat die nu uit balans is?
vergeet niet uw dossier op te halen inclusief foto's. dat scheelt dan ook weer voor kosten van foto's bij een nieuwe tandarts/orthodontist (hoewel sommigen zelf weer foto's willen maken).
zoek ook op internet op naam van de door u gekozen nieuwe tandarts/orthodontist of daarover nog reviews te vinden zijn.
overigens nog dank voor uw berichtje.