Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 19-11-2014 15:38:01
Geldzaken & Recht

Zorgtoeslag en scheiding

Op wiens naam staat die aanslag zorgtoeslag?

de zorgtoeslag voor u wordt berekend over uw inkomen en ook al bent u na uw scheiding meer gaan verdienen, wordt dat inkomen dus aan het hele jasr toegerekend. maar u hebt zelfstandig recht op de toeslag vanaf 22-7. maar er moet wel een aanvraag tot echtscheiding zijn ingediend.

maar als de aanslag op uw naam staat is het zo.

dus als voorbeeld: uw ex verdient € 20.000 en u eerst € 5.000. zorgtoeslag wordt berekend over € 25.000. voor het hele jaar voor teee personen.

u gaat op 1-7 weg en uw jaarinkomen zal uitkomen op €10.000. zorgtoeslag voor samen zou over € 30.000 berekend worden, maar omdat u er niet meer woont, wordt het eerste deel van het jaar berekend voor samen over € 15.000 en het tweede deel voor één persoon over € 5.000.

dus de aanslag wordt deels verlaagd door het hogere inkomen van u en deels doordat het nu maar voor één persoon is.