Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holpen
holpen - 19-11-2014 17:02:33
Computers & Telefonie

Wifi 's nachts uitschakelen

Alhoewel het mij een raadsel is waarom je de wifi 's nachts zou willen uitschakelen, toch een poging tot een antwoord:

als je modem-router deze functie standaard niet heeft, dan heb je drie mogelijkheden:

1. handmatig de wifi uit- en inschakelen; dit doe je door in te loggen op je modem-router en de wifi-functie aan/uit te zetten. omslachtig en onhandig.
2. je modem-router vervangen door een model dat wel deze functie heeft. helaas kunnen niet alle modems zonder meer gebruikt worden bij elke provider, dus daar zul je een expert bij moeten halen of je heeeeel goed laten voorlichten. is bovendien vaak ook niet bepaald goedkoop.
3. schaf een extra router aan (zonder modemfunctie) die deze functie wel heeft; schakel de wifi-functie op je originele modem uit, verbind de nieuwe router met een kabeltje aan je modem. zet de wifi-functie op je nieuwe router aan, zodat deze de wifi-verbindingen verzorgt.

de laatste optie is ook niet altijd even eenvoudig in te stellen, haal er iemand bij die weet hoe je een dergelijke extra router in je thuisnetwerk moet instellen!