Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 19-11-2014 23:30:44
Vrije tijd & Tuin

Schimmel of roest in rozen

Meeldouw zijn schimmelsporen die onstaan in dichte struiken en afhankelijk is het echte of valse meeldouw. deze sporen en ook die van sterroetdouw bevinden zich in de bodem rondom de struik.
indien er voldoende wind door de struik kan waaien kan aantasting voorkomen worden. de kans dat het van de buren overkomt is gering tenzij de struiken dicht bij elkaar in de buurt staan. doe in het voorjaar compost bij de struiken om bodemverbetering te bevorderen.
@tot15karakters, rupsen op je bloemkool, en ook andere koolsoorten, kun je voorkomen door er sterk ruikende kruidenplanten tussen te zetten. heeft niets met je buren te maken de vlinder heet niet voor niets "koolwitje".