Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 20-11-2014 09:53:57
Geldzaken & Recht

Zorgtoeslag en scheiding

@fisbel

maar dat schrijf ik toch ook allemaal?

de ts past haar inkomen aan, maar dat inkomen wordt dan voor het hele jaar aangepast.

dus zoals voorbeeld hij € 20.000 zij € € 5.000, samen hele jaar over € 25.000. zij verhoogd inkomen naar € 10.000, dus als niet weg samen over € 30.000. zij weg 1-7 eerste haljaar samen over € 15.000, over tweede halfjaar zij over € 5000, en hij natuurlijk over € 10.000.

en ik bedoel te zeggen met middelen dat ook al verdient zij, zoals in het voorbeeld, pas in de tweede helft van het jaar meer, of hij natuurlijk, dat de belastingdienst dat meerdere niet aan die periode toewijst, maar aan het hele jaar.

dus blijft de conclusie staan dat de aanslag op haar naam, wordt verlaagd omdat die nu verder gaat voor één persoon en wordt verlaagd omdat haar inkomen hoger is. en ook kan het nog zo zijn dat die aanslag wordt verlaagd als hij meer gaat verdienen omdat een deel van die aanslag is gebaseerd op zijn inkomen. dus als hij na 1-7 meer gaat verdienen, heeft dat ook invloed op de toeslag in de periode voor 1-7 die op haar aanslag is berekend.