Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 20-11-2014 17:32:16
Garantie & Verzekeringen

Polis

@target

niet bij elk overlijden komt een notaris te pas. en een notaris vergaart natuurlijk helemaal niet eventuele polissen die nog in een oude doos liggen.

en een begrafenispolis kan je welzeker "cashen". dit is gewoon een sommenverzekering die tot uitkering komt als iemand is overleden. er hoeven dus geen rekeningen overlegd te worden. en je hoeft daarvoor ook geen executeur te zijn.

meestal zal degene die de uitvaart regelt ook beschikken over die polissen, maar in dit geval is die blijkbaar achtergebleven bij de eerste echtgenote.

zij kan natuurlijk wel de polis insturen, maar heeft geen uittreksel van overlijden, en krijgt dus niets uitgekeerd. en ook geen verklaring van erfrecht waaruit blijkt dat zij de erfgenaam is.

en ja, op begrafenispolissen kunnen begunstigden staan. en als zo'n begunstigde de begunstiging officieel aanvaart kan de verzekeringnemer dat zelfs niet meer wijzigen zonder toestemming van die begunstigde.

vroeger sloten ouders die dingen af, bv voor hun kinderen. die ouders waren dan de verzekeringnemer, maar staan niet per se op de polis vermeld en het kind de verzekerde. als het kind uit huis ging en de polis werd meegegeven dan raakte die soms in de vergetelheid.

ik ga er van uit dat de ts geen kosten heeft gehad door het overlijden van haar ex. die polis was het bezit van de ex. logisch gesproken is zijn tweede vrouw zijn erfgenaam, dus de polis komt haar toe.