Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neonvlag - 21-11-2014 15:58:58
Garantie & Verzekeringen

Schade door kind bij gastouder

Citaat uit wetboek:

bij schade
mocht een gastkind tijdens de opvang onrechtmatig schade aanbrengen aan de eigendommen van een gastouder dan is de ouder volgens artikel 6:164 en 6:169 van het burgerlijk wetboek aansprakelijk voor een daad van een kind jonger dan 14 jaar. dit geldt voor de zogenaamde “doen te beschouwen gedragingen” .

de schade die het kind aanbrengt dient verhaalt te worden op de avp (aansprakelijkheids verzekering particulieren) van de ouder.
steeds meer verzekeraars sluiten vergoeding uit wanneer schade is ontstaan in een situatie ‘anders dan uit vriendendienst’ (dus bijvoorbeeld in geval van betaalde opvang). ouders wordt geadviseerd dit in hun avp-polis na te kijken.
mocht de wa verzekering van de ouder de schade niet willen vergoeden dan kan er, nadat daarvan een schriftelijk bewijs is ingeleverd, een beroep worden gedaan op de bedrijfsaansprakelijkheids- verzekering van click. daarbij wordt een eigen risico gehanteerd van 100 euro.