Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vt
vtt - 21-11-2014 15:00:11
Computers & Telefonie

Online.nl slechte internetverbinding, opzeggen contract mogelijk?

Een positieve ervaring met online.nl;

ik was al een jaartje of twee klant bij online toen ik in juli vorig jaar ging verhuizen. de verhuizing viel per toeval samen met einde abonnement maar omdat ik een tevreden klant ben gewoon verlengd. geadviseerde abonnement was 30mb supersnel. direct maar genomen.

op mijn huidige adres bleek dit dus helemaal niet zo supersnel.... snelheid kwam niet boven de 8mb, en gemiddeld bleef het zo rond de 5/6 mb steken. op de 1e verdieping viel de verbinding al helemaal weg. na een aantal telefonische sessies om de router correct in te stellen en er alles uit te persen bleek er gewoonweg niet meer in te zitten. en dat zat me niet lekker. ik besloot er op een vrije middag in te duiken en na erachter te zijn gekomen dat de snelheid ook nog eens te maken heeft met de afstand van je huis tot de centrale, er ook nog achter gekomen dat online me hier voorafgaand aan het aangaan van het abonnement over had moeten informeren. de 30mb kunnen ze niet beloven (en doen ze niet; zie kleine lettertjes) maar volgens de gti (gedragscode transparantie internetsnelheden) zijn ze wel verplicht een verwachting uit te spreken. dus direct in alle correspondentie gedoken en dit hebben ze niet gedaan. tezamen met het feit dat de snelheid minder is dan 10mb, het niet uitspreken van een verwachte snelheid direct maar de telefoon gepakt.

rustig uitgelegd waar de kous knelde, niet als een gefrustreerde consument losgegaan op iemand die zijn geld aan het verdienen is. uiterst vriendelijk te woord gestaan. verzoek tot ontbinding wordt ingezet en uiterlijk 3/4 werkdagen later heb ik hierover duidelijkheid. contract wordt ontbonden zonder kosten, zonder frustratie.

alle complimenten voor online.nl.