Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 21-11-2014 16:37:56
Vrije tijd & Tuin

Schimmel of roest in rozen

@ ajgtel schreef, vroeger werd er ook gewerkt met een aftreksel van brandnetel en nicotine, maar ik heb hier zelf geen ervaring mee. brandnetelgier werkt uitsluitend prefentief tegen div. aantastingen het heeft geen helende werking. het heeft als voordeel dat het plantversterkend is door de aanwezigheid van kiezelzuur. in combinatie met nicotine (tabak) wil het wel eens helpen tegen bladluis.
het nadeel van het gebruik van zuiveringszout, vaak in combinatie met natuurazijn, is dat hiermee de rozenstruik door en door natgespoten moet worden.
eerder schreef ik al dat het zich vooral voordoet bij dichte struiken. een goede snoeibeurt kan ook een hoop narigheid besparen. daarnaast adviseer ik om bij de struik extra zwavel of kalium in de grond te werken. dit bevorderd de groei van het blad wat daardoor steviger en groter wordt en beter bestand is tegen aantasting.