Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ek
ekke - 21-11-2014 20:33:56
Garantie & Verzekeringen

Verhoging premie na claim

Heel hartelijk dank voor uw snelle antwoorden tot nu toe. het doet altijd weer goed om te zien dat er mensen zijn die belangeloos hun tijd en energie steken in hulp bieden aan anderen.
@jantje7: mijn verzekeringsmaatschappij is allianz; uit de algemene voorwaarden van deze maatschappij is op te maken dat er geen eigen risico is, als gedurende drie jaar geen schade geclaimd wordt die ik zelf veroorzaakt heb. zodra er een claim wordt ingediend, wordt het eigen risico voor de volgende claim 399 €. ik neem aan dat na drie claimloze jaren het eigen risico weer naar nul euro gaat. dat is ook niet het probleem waarvoor ik aandacht vroeg. het gaat om de verhoging van de premie, terwijl de trede op de bonus-malus dezelfde blijft.
@emcede: het is geen algemene prijsverhoging. normaal is de jaarlijkse premieverhoging 3 a 4%, daaraan ben ik gewend. deze keer was de verhoging bijna 20% en de tussenpersoon gaf ook toe dat deze buitengewone verhoging het gevolg was van de claim. mijn woning heb ik bij dezelfde maatschappij verzekerd en volgens de tussenpersoon was het niet meer dan logisch, dat als gevolg van bijvoorbeeld stormschade aan het dak (waar ik ook weinig aan kan doen) de premie eveneens wordt verhoogd. dit komt mij abnormaal voor, vergelijk dat eens met een ziektekostenverzekering: je betaalt toch niet meer premie omdat je de pech hebt geopereerd te moeten worden?
alle veranderingen die u opsomt zijn niet van toepassing: zelfde auto, geen verhuizing enz.
@tijger1: net als u was ik in de veronderstelling dat wanneer ik op dezelfde trede van de bonus-malus blijf staan, dat dan de premie ook niet verandert. afgezien van de normale algemene premieverhoging.
ik zit nu nog wel bij dezelfde maatschappij (allianz), waar ik de auto van mijn vrouw, mijn huis en mijn eigen auto verzekerd heb, maar ik wordt door uw antwoorden gesterkt in de overweging dat ik beter een alternatief kan zoeken.