Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 22-11-2014 11:26:47
Computers & Telefonie

Plotseling malware?

[quote=karel89 schreef op vrijdag 21 nov 2014, 22:23]ik heb avast verwijderd en overgestapt naar nod32.
al de 3e keer dat avast zomaar een website blokkeert bij mij, wat een rot virusscanner. met nod32 doet de site het gewoon goed en is mijn pc ook nog eens sneller.
op zich is het altijd wel een goeie av-scanner geweest, ik heb deze jarenlang gebruikt maar omdat er steeds meer controlerende onderdelen zijn toegevoegd, wat op zich wel goed is uiteraard, heeft het de prestatie, de snelheid, van het controleren wel nadelig beïnvloed.
en dat is logisch natuurlijk, hoe meer componenten van een computer, programma's, browser, en internetverkeer er gecontroleerd moet worden, des te meer rekenkracht dat vraagt.
dat blijkt ook wel uit de performance test van october dit jaar die av-comparatives.org gedaan heeft, alhoewel het nog wel meevalt, er zijn bekende av-scanners die nog veel trager zijn.
klik-> http://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart4&year=2014&month=10&sort=0">performance test october 2014

hieronder is dezelfde test maar dan een jaar geleden.
kijk ook eens naar eset (nod32) wat de verschillen zijn, toen en nu.
overigens gebruik ik nu ook nod32, redelijk voordelige prijs voor 2 computers.
klik-> http://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart4&year=2013&month=10&sort=0">performance test october 2013

voor wat betreft de false positives waar het eigenlijk over ging in dit topic i.c.m. avast, is er ook een hele verslechtering opgetreden van nu en vorig jaar.

klik-> http://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart6&year=2014&month=9&sort=0">false postives september 2014

hieronder een link naar de false positive test van september 2013, een enorm verschil, niet te geloven.
klik-> http://chart.av-comparatives.org/chart1.php?chart=chart6&year=2013&month=9&sort=0">false alarm test september 2013.