Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ho

Schade door kind bij gastouder

Beste tallie83,

er is schade ontstaan en zowel u als uw gastouder heeft hiervoor een verzekering afgesloten.
hiervoor betaalt u beiden premie. nu wordt er wat geclaimd en vervolgens wijzen de verzekeringsmaatschappijen naar elkaar.
men leert het ook nooit in verzekeringsland, bizar dat die 2 verzekeringsmaatschappijen daar samen niet uit komen. voor zover mij bekend wordt er bij een claim die niet al te groot is 'geslikt' tussen verzekeringsmaatschappijen, de volgende keer gaat het precies de andere kant op (een laptop, ook al is het een macbook, is niet zo'n groot bedrag voor een verzekeringsmaatschappij). veel energie besteden aan een kleine claim is ook veel te duur voor verzekeringsmaatschappijen.

de goede band die u heeft met uw gastouder wilt u uiteraard behouden neem ik aan. oplossing van deze schade is dan ook gewenst.
ik ben geen verzekeringsspecialist dus helaas kan ik uw vraag niet beantwoorden (heb wel een sterk vermoeden, maar daarvan zie ik er al genoeg in alle antwoorden).

mijn advies is om te vragen aan uw gastouder of zij een rechtsbijstandsverzekering heeft (hopelijk bij een andere maatschappij dan) en of zij deze in wil zetten om dit kinderachtig gedoe tussen 2 verzekeringsmaatschappijen op te lossen.

er gaan nu eenmaal dingen stuk soms met kids (ook met volwassenen). daar verzekert men zich voor. alleen als uw gastouder alle kids in een lege, kale ruimte opsluit kan er niets stuk gaan, maar dat gun je niemand uiteraard. en dan is het ook geen gastouder meer, naar mijn idee dan toch.