Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterkeller - 24-11-2014 09:45:50
Garantie & Verzekeringen

Schade door kind bij gastouder

Je bent inderdaad verzekerd voor schade waarvoor je volgens de wet aansprakelijk bent.

ben je volgens de wet niet aansprakelijk, zal er ook niet uitgekeerd worden. of het nou een groot of klein schadebedrag betreft maakt natuurlijk niet uit. het gaat er om of je aansprakelijk bent.

het kan dus wel eens voorkomen dat er wel schade is, maar geen aansprakelijkheid. vaak bij risicoaanvaarding wat ik al eerder meldde. als je 5 kids in huis haalt kan er altijd wel wat gebeuren, hoe goed je ook je best doet of hebt gedaan.

en om nou zo maar een rechtsbijstandverzekering lastig te vallen is ook toch wel een beetje overtrokken. de avp verzekeraar moet een duidelijk standpunt innemen. en als je het daar niet mee eens bent moet je daar zijn.

en natuurlijk niet oneens zijn omdat er schade is en je geen pegels krijgt. daar kan een rechtsbijstandsverzekering ook niets aan veranderen. die moet zich ook aan de wet conformeren.

en ik vraag me ook af wie kinderachtig doet. de twee verzekeringsmaatschappijen of de schrijver en de gastouder. er is schade en er wordt (om gegronde redenen) niet betaald. dat gebeurt wel eens vaker in het leven.