Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne

Zorgpremie

Ik ben een maand voor ik 65 werd hier naar toe getrokken (denemarken, dicht bij mijn dochter, om haar te ondersteunen met de kinderen/werk situatie)

het land dat betaald heeft als eerste recht op belastingen.
en het woonland moet dat "verrekenen" met de eigen belasting aanslag, (dus aftrekken)

er is een "verdrags-overeenkomst!
nederland betaalt mijn "ziektekosten premie" de gemeente waar ik woon moet mij gezond houden. (de gezondheidszorg verloopt goed, geen klachten over)

verdrag 2; belasting verdrag, ik hoef geen dubbele belasting te betalen!!
maar wat nu als men met verschillende etiketten werkt!!
in denemarken heeft men een "totaal" pakket van belastingen, (lage belastingvrije voet) verder alles incl. ziekte, zorg, onderwijs, kinderopvang, huis tot en met de schoorsteenveger aan toe.
in paragraaf 4 van het belastingverdrag (1957) staat dat later belastingen met een andere naam ook onder de verdragsregels vallen.

eerst dus al dat de cvz de in het buitenland wonende gepensioneerden een hogere basis premie berekend dan dat men in nederland zelf voor zou kunnen kiezen.

erkent de belasting ambtenaar hier dus niet dat deze lasten voor mij een dubbele last betekenen. (betalen voor de zorgbehoevende in nederland en hier voor de
zelfde categorie) zou het "zorgbelasting" heten dan had ik 1 probleem minder.

intussen speelt er in frankrijk al een zaak dat de fransen extra belasting over de tweede huizen heft, waarvan 15% sociale heffing is wat nu door de europese raad is aangemerkt als zijnde "dubbele" belasting, en derhalve niet geheven mag worden.
toen ik hier ging wonen ben ik wellicht te goed van vertrouwen geweest (met twee "goede" verdragen op zak) kon het niet moeilijk zijn toch?