Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne

Zorgpremie

Ik betaal al belasting in nederland, en dat wordt hier ook braaf afgetrokken van de te betalen belasting, maar het eindbedrag is hier hoger, zeker omdat ik het stuk "sociaal" niet mag aftrekken.
en er geen rekening wordt gehouden met het gezondheidsverdrag, betaal ik hier (8%) ziekte bijdrage (verpakt in het belasting tarief)
het komt erop neer dat ik 12 1/2% van mijn bruto inkomen gewoon voor 100% kwijt ben.
als nederland net als in veel andere europese landen het sociale pakket binnen de belastingbenaming zou registreren, dan zou men een beter belasting-vergelijkingsbeeld kunnen hanteren, en dat wil de overheid niet.

ook als ik geen "wereld inkomen" zou hebben maar gewoon nederlands dan nog mag men hier het "overige" gewoon in rekening brengen. wat doen ze nu? ze trekken mijn awbz en zorgbetaling van de top van mijn inkomen af, en dan heet het dat ik geen dubbele belasting betaal. van wat overblijft (ik heb naast mijn aow het bewuste kleine pensioen, waar je in nederland op dit moment maximaal mee gepakt wordt) betaal ik dus hier nog een keer de volle mep aan ziekte en sociale bijdrages (het heet hier nota bene ook "bijdrage") ik vrees dat ik ook naar het europese hof zal moeten voor gelijkheid te krijgen, ik weet alleen niet hoe dat kan zonder geld. met gelijke benaming zou mijn "probleem" geen probleem meer zijn :-(