Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cvtechnieker
cvtechnieker - 24-11-2014 20:40:23
Huishouden & Energie

Waarom alleen dure cvketels?

vergeet ook niet dat de heren installateurs circa 35 - 55% marge maken op een cv ketel omdat de installatiekosten relatief laag zijn en u weet waarom een gemiddelde c.v. ketel ca 1500 - 2200 euro kost. net als autoverkopers krijgen ze vaak van de fabrikant een bonus als ze hun merk verkopen.

al met al vind ik uw vraag toch wel een beetje vreemd, u vraagt een beetje naar de bekende weg, u weet toch hoe verkoop en marketing werkt ?




kan het niet laten om op uw reactie te reageren want naar mijn mening roept u toch wel wat onzin.
hoe komt u erbij dat wij als installateur(s) een marge (winst) hebben van 35 tot 55 % ? waar haalt u die wijsheid vandaan ?
ik zal u een rekenvoorbeeld geven met als ketel de nefit topline hrc30/cw6.
deze ketel kost een installateur netto €1707.12 exclusief btw momenteel bij de groothandel of €2065.62 netto inclusief btw. bij bijvoorbeeld warmteservice kost deze op dit moment voor de consument €2092.76 netto inclusief btw. het verschil is dus €27,14 netto in het voordeel van de installateur.... flinke winst zou ik zo zeggen.
als de installateur de ketel voor u gaat monteren dan berekenen wij u daarvoor 6 uur á € 75.00 per uur voor een hoofdmonteur met hulpmonteur en €250.00 aan materiaalkosten ( drukvat, gaskraan, inlaatcombinatie, vulkraan, overstortventiel, dakdoorvoer, materiaal om leidingen aan te passen en om rookgasafvoer en luchtaanzuig te realiseren of aan te passen).
voor de consument kost deze ketel gemonteerd dus €2615,62 bij een gemiddelde installateur.
hiervoor krijgt de consument een cv ketel die volgens voorschrift is gemonteerd en afgesteld, een rapport met gasbeproeving (gasdichtheid van uw gehele gasleiding), volledige garantie van 2 jaar op alle onderdelen in uw cv ketel uitgezonderd de warmtewisselaar, laatstgenoemde heeft 15 jaar garantie op water en rookgaszijdige lekkage bij een periodieke onderhoudshistorie (wij adviseren jaarlijks). de bonus van de fabrikant die een installateur krijgt is gemiddeld €25 per juist ingevulde en door verantwoordelijke afgetekend garantiebewijs. ik ben zo vrij geweest eerdergenoemde onderdelen voor montage bij elkaar op te tellen wanneer men deze bij warmteservice aan de balie koopt bij hun cv ketel, ik kwam op een bedrag van €461,23 netto. u betaald dus bij warmteservice €2553.99 en dan moet de ketel nog worden gemonteerd. dus voor een bedrag van €61,63 heeft uw installateur al het werk voor u gedaan en bent u gewaarborgd van een goede en veilige installatie.......... ik zou zeggen flinke winst gemaakt door de installateur. (de voorrijdkosten, administratieve afhandeling om u de factuur te sturen, en de brandstof van de bedrijfswagen, en het halfuurtje met u de offerte bespreken tijdens onze eerste afspraak zullen we niet aan u door berekenen)

groeten van een installateur uit het zuiden des lands