Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 24-11-2014 22:48:45
Computers & Telefonie

App permissies

[quote=spiritwolves schreef op maandag 24 nov 2014, 19:48]
maar er moeten toch ook mogelijkheden zijn om per app aan te passen wat ze mogen gebruiken? ik neem aan dat bijvoorbeeld een autoriteit op het gebied van privacy als het "college bescherming persoonsgegevens" ook op de hoogte is van de gegevens die op deze manier buitgemaakt worden en dat apps mijden en tegelijkertijd het volledig gebruiken van de smartphone niet samen gaat.
ik hoop dus dat er een app is die de permissies kan wijzigen zodat de gebruiker aangeeft wat wel en niet mag (net als een firewall voor een pc).
die is er, permission monitor....,tjakkaaaaa.... ;-)
quote:

permission monitor: direct zicht op verdachte android-apps
de laatste tijd duiken er steeds meer berichten op over android-apps die eigenlijk de naam app niet verdienen omdat ze nog het meeste lijken op als app vermomde virussen. zo kan het gebeuren dat je denkt een app met leuke wallpapers te installeren terwijl in werkelijkheid je email-verkeer afgevangen wordt of er met regelmaat ongevraagd sms-berichten verstuurd worden. dit heeft alles te maken met de machtigingen die een bepaalde app heeft. als gebruiker moet je natuurlijk op je hoede zijn en zou je voordat je een app gaat installeren moeten controleren welke machtigingen een bepaalde android-app heeft. zo zou je je kunnen afvragen waarom bijvoorbeeld een wallpaper-app een machtiging moet hebben waarbij sms-berichten kunnen worden verstuurd of je gmail gelezen kan worden. veel android-gebruikers blijken deze machtigingen echter niet te controleren met alle gevolgen van dien. gelukkig heeft de nederlandse android-ontwikkelaar vincent de smet een app gemaakt die de controlerende taak van de android-gebruiker overneemt.

permission monitor controleert namelijk welke machtigingen de android-apps hebben die je op je android-device hebt geïnstalleerd. je kunt een lijst van alle geïnstalleerde apps bekijken en per applicatie zien welke machtigingen er gebruikt worden. tevens is het mogelijk een lijst met alle bekende machtigingen (permissions) te bekijken om bijvoorbeeld te zien welke van je geïnstalleerde apps toegang hebben tot je gmail of sms-berichten. een handige optie is de “permission monitor” die waarschuwt wanneer je een app installeert die gebruik maakt van bepaalde machtigingen. je kunt zelf zogenaamde “permission sets” aanmaken waarop gecontroleerd moet worden. op basis van je ingestelde “permission sets” laat de app je ten slotte een lijst zien met mogelijk verdachte android-applicatie die op je device staan.


permission monitor free is gratis te gebruiken maar wel voorzien van in-app-advertenties. de pro-versie kost €1,50 en is advertentie-vrij. daarnaast heeft permision monitor pro de mogelijkheid een whitelist aan te maken van apps die je vertrouwd zodat je geen meldingen meer krijgt bij updates van verdachte applicaties. wil je graag weten of je verdachte apps op je android-device hebt staan download dan permission monitor. en nu maar hopen dat na installatie niet de “alarmbellen” gaan rinkelen.

bron, klik->http://www.androidplanet.nl/apps/permission-monitor-direct-zicht-op-verdachte-android-apps/"> permission monitor: direct zicht op verdachte android-apps