Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 25-11-2014 21:34:56
Computers & Telefonie

App permissies

[quote=lekkerisdat schreef op dinsdag 25 nov 2014, 20:35]
wanneer je het dataverkeer blokt, kan een app nog zoveel rechten hebben echter gebruik ervan wordt een heel stuk lastiger cq onmogelijk.
het is bijna een verplichting om een firewall te gebruiker, veel apps maken om de aantal seconden, ook al zijn ze 'gesloten' verbinding met het internet. waarvoor zou dat nu toch nodig zijn?

echter, het instellen van zo'n firewall vergt een beetje tijd, voor vele niet interessant..
op zich een goeie lekkerisdat, echter, bij een firewall kun je alleen instellen of een applicatie of wat dan ook er wel of niet "uit" mag.
je kunt niet aangeven dat een app de ene handeling wel mag doen en de andere niet.
ga je een app verbieden het internet op te gaan werkt ie niet meer dus heb je niets aan die app.
je moet dan elke keer de firewall bewerken als iets wel mag of juist niet, en praktisch de meeste dingen die een app doet heeft met de functie te maken waarvoor die gemaakt is.

het beste is om permission monitor te installeren, dan om "toon permissies" te tikken, dat geeft heel duidelijk aan welke permissie's een app heeft, het staat op monitor heel duidelijk aangegeven, en dan naar permission manager te gaan en daar de onderdelen af te vinken wat een app wel of niet mag...
echter...
men zal dan merken dat er een aantal apps niet goed meer werken als het niet meer de toegangen heeft waar het bij de installatie om vroeg, en in die gevallen zou een firewall wel nuttig zijn maar om nou elke keer wel of geen toestemming te geven en die enorme lijst van noroot door te worstelen gaat me toch duidelijk te ver.
als ik zo moest leven of op die manier een smartphone bezitten dan leerde ik dat ding heel gauw zwemmen, maar dat is het verschil van zienswijze en iedereen mag gelukkig een eigen zienswijze hebben

ik heb ook een aantal apps in gebruik die toegang willen hebben tot mijn contacten, maar waar de apps voor zijn bedoeld heeft totaal niets te maken met mijn telefoon-contacten.
ik denk niet dat ze kwaad zullen doen maar ik vond het verband een beetje vreemd.
daar kwam ik achter door ze met p-monitor te controleren en ze met p-manager te beperken, en die zijn blijven werken.