Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lekkerisdat
lekkerisdat - 26-11-2014 15:29:46
Computers & Telefonie

App permissies

[quote=gompy2 schreef op dinsdag 25 nov 2014, 21:34]
op zich een goeie lekkerisdat, echter, bij een firewall kun je alleen instellen of een applicatie of wat dan ook er wel of niet "uit" mag.
je kunt niet aangeven dat een app de ene handeling wel mag doen en de andere niet.
ga je een app verbieden het internet op te gaan werkt ie niet meer dus heb je niets aan die app.
ik snap je punt volledig, echter in praktijk valt het best mee.
- je kunt 'n app gewoon éénmalig toestemming geven heb je er geen omkijken meer na.
- je kunt 'onderdelen' van 'n app aan en uitzetten, dat is inderdaad soms een beetje puzzelen en gewoon proberen wat er wel en niet uit kan.
zo kun je advertenties blokkeren en het is mogelijk om in één keer in alle apps iets te blokkeren, zelf doe ik dat o.a. met facebook (*.facebook.com, poort * dat is alles wat je éénmalig hoeft op te geven).
- dan heb je nog apps die gewoon offline werken, maar toch verbinding maken, deze blokkeer je éénmalig en ook geen omkijken meer na.


bedankt voor je suggestie van 'permission manager' (die met die 3 groene blokjes als logo neem ik aan?), binnenkort eens uit testen, klikt zeer interessant.

en inderdaad, zoals je weet, heb ik een iets andere zienswijze :-).
in praktijk valt het best mee hoor.
mijn tablet houd ik gescheiden van privé zaken (en gebruik ik enkel via de ziggospots) en mijn telefoon gebruik ik niet veel en bezit enkel de noodzakelijk apps (email haal ik daar ook nog eens niet mee op, wil ik ermee via voip bellen (of gebeld worden) moet ik de firewall uitzetten, anders werkt het niet :-)).
kortom; gebruik het liefst mijn pc, gaat niets boven een tobo + groot scherm.