Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

grindweg
grindweg - 26-11-2014 19:22:49
Auto & Vervoer

Rechten na aankoop probleemauto

[quote=komsja schreef op dinsdag 25 nov 2014, 17:20]@grindweg
dat een auto vanwegen het olie-verbruik!!! niet afgekeurd word dat klopt,maar als een auto ten tijde van de apk keuring een zichtbare olie-lekkage heeft dan zal de auto niet door de apk komen.

weet u het beter als de wetgever.
lees daarom dit onderstaande goed.
ik wil niet betweterig zijn maar regels zijn regels.
en toevallig weet ik als apk keurmeester de regels wel


dit betreft geen afkeurpunt, maar een reparatie advies over het niet goed functioneren van een airbag-, gordelsysteem en/of er sprake is van overmatige olielekkage (niet zijnde onderdelen van het brandstofsysteem, het remsysteem, de stuurinrichting of het veersysteem). bij het afmelden van het voertuig maakt u indien noodzakelijk gebruik van de code ra1 en/of ra2.

ra1
bij personenauto’s en bedrijfsauto’s, in gebruik genomen na 31 december 2003 waarbij van fabriekswege airbags gemonteerd zijn, moeten de airbags aanwezig zijn en moet het airbagsysteem goed functioneren. indien het airbagsysteem voorzien is van een waarschuwingsinrichting, moet de waarschuwingsinrichting goed functioneren.
personenauto’s en bedrijfsauto’s, in gebruik genomen na 31 december 2003 en die beschikken over een gordelspansysteem dat is voorzien van een waarschuwingsinrichting die in werking treedt zodra het systeem faalt, moet de waarschuwingsinrichting goed functioneren.
u vermeldt: ‘ra1: airbag- en/of gordelspansysteem functioneert niet goed.’
ra2
onderdelen van personenauto’s, bedrijfsauto’s, driewielige motorrijtuigen of aanhangwagens, niet zijnde onderdelen van het brandstofsysteem, het remsysteem, de stuurinrichting of het veersysteem, mogen geen overmatige olielekkage vertonen.
u vermeldt: ‘ra2: overmatige olielekkage’.
dus motor olie lekage is geen afkeur.
dus code ra2.
het zijn niet alle koks die lange messen dragen.
met collegiale groet