Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elze30 - 26-11-2014 22:41:37
Voeding & Gezondheid

Wat te doen bij onjuiste apothekersrekening

[quote=tenormin schreef op vrijdag 21 nov 2014, 18:29][quote=elze30 schreef op vrijdag 21 nov 2014, 16:52]ik begrijp lynlyn helemaal en ik ben het met haar eens. ik zie precies voor mij hoe dit is gebeurd: ze heeft een zakje met de medicijnen gekregen. dat zakje stond waarschijnlijk al klaar. zij wist niet wat in het zakje zat. de huisarts heeft niet verteld wat hij voorschreef. de apotheek heeft niet de verplichte uitleg gegeven.,

maar je kan dit beter gewoon betalen en de volgende keer goed opletten. het gaat al bij de huisarts fout. vraag aan de huisarts een kopie van het recept! zodat je van te voren kan nazoeken wat er voorgeschreven is.

ik begrijp zo helemaal niet waarom u lynlyn helemaal begrijpt! ga toch weg. de huisarts zou niet verteld hebben wat hij voorschreef? zoals u het stelt gaat deze patiënt naar een arts om een kletspraatje te houden, want ze komt niet met klachten? maar omdat de apotheker ook wel wat wil verdienen schrijft hij, voor noppes, een recept voor? vind deze reactie werkelijk te vreemd voor woorden. en dan ook nog een kopie vragen voor iets waar de ts kennelijk geen last had? misschien schreef hij wel placebo's voor. ? ik begrijp het omdat dit mij ook vaker is overkomen. misschien ligt het aan mezelf, misschien aan de huisarts. maar op het moment van voorschrijven is de huisarts niet specifiek, of misschien wel, maar herinner je het op dat moment niet ( het heeft eerder niet geholpen / het was vervelend in het gebruik/ je vertrouwde het niet) als je dan bij de apotheek een zakje meekrijgt ( dan maken ze het klaar en zetten het neer op een afhaal-plank), zie je niet wat je hebt gekregen. de summiere uitleg, over wanneer het ingenomen moet worden en de eventuele bijwerkingen, geeft geen duidelijkheid over de soortnaam van het medicijn of ook bij de apotheek herken je het nog niet.
dus lynlyn schetst een volgens mij veel voorkomende situatie. hieraan moet iets veranderen. de patient kan dit beinvloeden door een papieren recept bij de huisarts te vragen).