Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-11-2014 23:30:00
Voeding & Gezondheid

De friesland geeft niet op tijd de zorgverzekeringspolis af, mag dat ?

Fijn dat defriesland zelf doorgeeft dat het ook mogelijk is om op papier de verzekering te kunnen wijzigen. de brief is namelijk erg op het internet aangestuurd. mensen in de 80, zoals mijn ouders, hebben niet veel affiniteit met computers en internet. zoals bovenaan beschreven, zo reageerden mijn ouders.

persoonlijk vind ik dat, zolang er nog een generatie is die weinig affiniteit met computers hebben, het mogelijk moet zijn om ook de zaken via papier te kunnen regelen. natuurlijk kunnen de kinderen alles via digid voor de ouders regelen, maar, dit mag officieel niet van de wet. op digid website staat namelijk dit:

digid is strikt persoonlijk. het is niet de bedoeling dat u voor anderen een digid aanvraagt. als u iemand helpt, vraag die persoon dan zelf in te loggen met zijn eigen digid. voor de aangifte inkomstenbelasting kunt u zich ook laten machtigen en kunt u uw eigen digid gebruiken. op dit moment kunt u alleen andere personen machtigen voor de aangifte inkomstenbelasting bij de belastingdienst.

dus ik mag het dan niet doen volgens de wet. gelukkig duurt het in ieder geval niet lang meer voor het aanvragen van de digid. toen ik het aanvroeg moest ik weken wachten. maar dan praat ik wel weer over wat jaartjes geleden.

mijn ouders wachten het zorgpakket af.