Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
elze30 - 27-11-2014 14:42:38
Voeding & Gezondheid

Wat te doen bij onjuiste apothekersrekening

Toevoeging: ook als het zakje wordt opengemaakt, is het voor de patient moeilijk een medicijn te 'herkennen'. doordat de doosjes en het merk zovaak wisselen, is dit ook onmogelijk. pas als je de stofnaam/merknaam ziet en leest waar een medicijn voor bedoeld is, wordt duidelijk war voor medicijn er is voorgeschreven.

dus ik pleit ervoor om de patient deze informatie mee te geven. zoals het nu geregeld, is, dat het recept rechtstreeks naar de apotheek toe gaat, vind ik raar. de patient is de afnemer, en die moet de gelegenheid krijgen om zich over het medicijn te informeren. dan kan de patient aan de balie ook direct de goede vragen stellen, gebaseerd op reeds gelzen bijsluiters bijvoorbeeld ( deze zijn namelijk allemaal op internet te vinden).