Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-11-2014 13:41:10
Computers & Telefonie

Contract loopt door na overlijden

Hoi pd3mlp,

het is in zo'n geval altijd lastig te kiezen tussen twee kwaden.
de ene optie is het beveiligingsbedrijf dood te zwijgen (zie de eerdere reacties van hierboven).
de andere optie is een zakelijke (juridische) brief te schrijven aan de beveiliger waarin je onomwonden duidelijk maakt dat een contract dat meerdere jaren duurt niet overeenstemt met de huidige wet. abonnementen, verzekeringen en zo moeten opzegbaar zijn binnen een redelijke termijn, dus meestal per maand.
zeg het abonnement dus schriftelijk (aangetekend) op b.v. per 1 januari 2015. ja, ze kennen jouw adres dan zeker.

en dan even een tip: als jouw vader als bedrijf en niet op persoonlijke titel het contract is aangegaan dan zit je wel een de gehele termijn vast, maar kan je om coulance vragen. heeft jouw vader getekend als consument, dan gelden de consumentenwetten, wetboek 7. dus opzegbaar, want hun algemene voorwaarden kunnen niet boven de wet staan, ook al staat het wel in hun voorwaarden.

succes,

erky