Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 28-11-2014 14:33:48
Geldzaken & Recht

Tekenen (onrechtmatige??) verklaring werkgever

Als een éénmalig te laat in dienst komen echt de enige reden is voor een dergelijke schriftelijke "officiële" waarschuwing dan is er echt iets structureel fout bij deze werkgever.
naar aanleiding van het voorval kan de werkgever besluiten een functioneringsgesprek met de medewerker te houden. in dit gesprek wordt het functioneren van de medewerker, in alle facetten. besproken. in het functioneringsrapport kunnen afspraken tussen de werknemer en de werkgever worden vastgelegd. ook zal de werknemer in de gelegenheid moeten worden gesteld om zijn of haar functioneren te verbeteren zonder dat daaraan direct voorwaarden worden verbonden.
is er, na bv. een half jaar, nog geen verbetering geconstateerd dan kunnen er wel voorwaarden aan het functioneren worden gesteld en vastgelegd, die dan ook consequenties voor de werknemer kunnen hebben.

in ieder geval deze misstap van de werkgever niet ondertekenen en met de direct leidinggevende, dit kan ook de werkgever zijn, een afspraak maken over het houden van een functioneringsgesprek.