Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 28-11-2014 17:18:52
Huishouden & Energie

Nieuwe bank

Geeft u ons eerst de naam maar van deze zaak, dan kunnen we zien of er nog wat te bereiken valt. in feite zou u de overeenkomst kunnen ontbinden. dit duurt veel te lang.

wat u het beste kunt doen is een aangetekende brief (ingebreke stelling) sturen met een uiterste termijn van de terug leveren van de bank. bijv. nog 2 weken. na die termijn ontbindt u de overeenkomst, zo stelt u. waarbij de verkoper de bank houdt en u uw geld terug krijgt. noem meteen maar uw rekeningnummer.
dateer uw brief en verzoek om eens schriftelijk antwoord binnen 14 dagen.

u gaat gebruik maken van het volgende wetsartikel
art 7:21 lid 3 bw

de verkoper is verplicht om, mede gelet op de aard van de zaak en op het bijzondere gebruik van de zaak dat bij de overeenkomst is voorzien, binnen een redelijke termijn en zonder ernstige overlast voor de koper, zijn in lid 1 bedoelde verplichtingen na te komen.

de zaak dat is uw bank. de in lid 1 genoemde verplichtingen zijn herstel of vervanging van uw ondeugdelijke bank.
overigens moet herstel of vervanging kosteloos zijn, u heeft dus recht op benzinegeld. maar dat is van later zorg, u moet nu gewoon uw bank krijgen of de overeenkomst ontbinden.

als u een rechtsbijstandverzekering heeft kunt u die erop zetten.

hoeveel heeft u voor de bank betaald? jammer dat u niet meteen bij de overdracht heeft gecontroleerd of de bank in orde was. men moet toch geweten hebben dat de bank een scheur heeft? iemand heeft dat ding ingepakt.