Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 28-11-2014 19:08:49
Geldzaken & Recht

Tekenen (onrechtmatige??) verklaring werkgever

Dit nog even van de fnv site

via een officiële waarschuwing laat je werkgever (meestal per aangetekende brief) formeel weten dat hij je bepaald gedrag of bepaalde omstandigheden aanrekent en verwijt. volgens je werkgever heb je dan (één van) de regels van het bedrijf geschonden.

als je het niet eens bent met de officiële waarschuwing en de aanleiding daarvan, is het belangrijk dat je daarop reageert met een aangetekende brief aan je werkgever. je werkgever kan namelijk door het geven van een officiële waarschuwing een negatief dossier over jou opbouwen. als je werkgever een negatief dossier heeft, kan hij gemakkelijker stappen ondernemen om je te ontslaan. het is dus verstandig om altijd te reageren op een dergelijke waarschuwing.

in de aangetekende brief moet je ingaan op de punten waar je het wel en niet mee eens bent. je zult je mening moeten onderbouwen. alleen een mededeling dat je het er niet mee eens bent, voldoet niet. door de brief toe te laten voegen aan het personeelsdossier, ontstaat er in ieder geval niet een eenzijdig negatief dossier. zo kun je later altijd aantonen dat je je hebt ingezet om tot een beter functioneren te komen.