Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-11-2014 19:13:01
Voeding & Gezondheid

Zure haring

Dagelijks zure haring eten is zeker niet zo gezond als men denkt. ronwiedeman, het is heel begrijpelijk dat je er niet lekker van wordt. wanneer dierlijke eiwitten worden vermengd met een zuur, ontstaat er een chemische verbinding in het product, dat het lichaam als afvalstof ervaart. ons maagzuur is immers ook een intens zuur en zorgt voor een erg vol gevoel in de maag als er zuur bij gekomen is voor de vertering. in de praktijk blijkt dat de vertering van zuur gemaakte eiwitten voor veel afval in de darmen zorgt, het gaat eigenlijk niet zo goed samen. rauwe haring is daarom vele malen beter en gezonder. ik heb in onderzoeken gezien hoe de eiwitten veranderen in veel grotere moleculen, waar het lichaam dan een kluif aan heeft om te verwerken. dat is een enorme belasting voor het hele spijsverteringssysteem, daar de overige spijsverteringsorganen dan meer werk moeten verrichten om alsnog de foutjes te herstellen die de maag niet meer heeft kunnen oppakken door het teveel aan zuur.
deze situatie is alleen merkbaar bij vlees (ook kip) en vis, geldt dus niet voor uitjes in zuur e.d. dus als je de zure haring verruilt voor de rauwe zoute haring, zal je lichaam er veel minder moeite mee hebben om het goed te verteren.