Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 28-11-2014 23:43:54
Computers & Telefonie

Contract loopt door na overlijden

Al die mensen die beweren dat contracten vervallen bij overlijden zwetsen.
contracten lopen door. die moeten worden opgezegd door de executeur testementair. meestal is daarvoor een briefje met overlijdensverklaring van de gemeente voldoende.

maar het hoeft niet. zodra je de erfenis aanneemt dan ben je ook gehouden het contract na te komen.
dat betekent: oppassen. als je beneficiair erft hoef je de schulden niet te voldoen.
maar of dit contract ook als schuld gezien wordt ... dat moet eerst nog maar uitgezocht worden door deze of gene.
en als je inmiddels al wat spulletjes hebt meegenomen, nog voordat je beneficiair erven hebt laten vastleggen door de notaris, ja, dan heb je de erfenis in volle omvang aangenomen en ben je het haasje. ook als er meerdere erfgenamen zijn is het zo dat de schuld in principe op een persoon kan komen te vallen. het bedrijf kan de volle schuld op je verhalen. jij moet maar uitzoeken wie de andere erfgenamen zijn. dat hoeft het bedrijf niet.

het enige wat je kunt proberen is schriftelijk verklaren dat je het niet eens bent met de contractvoorwaarden en dat je afwacht tot het bedrijf het voor de rechter brengt. en dan voor de rechter op ondredelijkheid en onbillijkheid doelen.
een elfjarig contract lijkt me onredelijk als het bedrijf daar geen fatsoenlijke prestatie tegenover kan zetten. wie of wat moet er beveiligd worden is dan het thema.

stilzwijgen is uit den boze! je kop in het zand steken, dan verlies je kostbare tijd om de boel nu al proberen naar je hand te zetten door onderzoek te doen en duidelijk te zijn. maar zorg ervoor dat het bedrijf de stap naar de rechter maakt.
en betaal niet.

risico: het kan zijn dat als je de rechtszaak verliest je de kosten alsnog inclusier wettelijke rente voor de kiezen krijgt.