Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

an
anita1505 - 29-11-2014 11:49:11
Geldzaken & Recht

Cannock chase

Tijger1 ook hier staat weer bij dat het altijd via een advocaat en rechter moet. dus er zal bij de bank een gerechtelijk stuk moeten liggen neem ik aan. ik zal
het stukje tekst even neer zetten voor je.

verrassingseffect van conservatoir beslag

conservatoir beslag heeft meestal een verrassingseffect op degene die met het beslag geconfronteerd wordt. er is meestal geen waarschuwing vooraf.

iemand mag niet zomaar via een deurwaarder conservatoir beslag laten leggen op uw spullen, uw huis of uw bankrekening. de eisende partij zal hiervoor (via een advocaat) om toestemming moeten vragen bij de rechter.

via een verzoekschrift moet de eisende partij de rechter duidelijk maken dat hij vreest dat u bepaalde goederen of geld zult verduisteren. dit wordt door de rechter vaak summier getoetst. in het algemeen geeft een rechter vrij snel toestemming om bij een schuldenaar conservatoir beslag te leggen.

alleen als een tegenpartij van plan is om beslag op uw loon te leggen, krijgt u in het algemeen de mogelijkheid om door de rechter gehoord te worden voordat de rechter een beslissing neemt over het conservatoire beslag. in de meeste andere gevallen hoort u dus pas achteraf, als de deurwaarder het beslag gelegd heeft, dat de rechter toestemming verleend heeft.