Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ju
justice4all - 29-11-2014 12:44:06
Geldzaken & Recht

Cannock chase

@tijger1: de gerechtsdeurwaarder is geen tussenpersoon, maar de persoon die het beslag legt en uitvoert.

voorbeeld:
mijnheer a heeft bij mij een schuld van € 10.000,00. ik wil een rechtszaak tegen hem beginnen, maar ben bang dat hij zijn vermogensbestanddelen (auto, huis etc) gaat verduisteren.

dan ga ik naar een advocaat met het verzoek om verlof te vragen aan de rechtbank om conservatoir beslag te leggen. de advocaat levert het verzoek ´s ochtends in bij de rechtbank en begin van de middag ligt het verzoekschrift klaar bij de rechtbank met het verlof.

de advocaat schakelt een gerechtsdeurwaarder in om conservatoir beslag te leggen.

de gerechtsdeurwaarder legt vervolgens het beslag. het exploit van beslaglegging wordt vervolgens overbetekend aan de mijnheer a.

het beslag blijft in handen van de gerechtsdeurwaarder.

dan moet ik binnen een bepaalde termijn (meestal 30 dagen) zorgen dat mijnheer a gedagvaard wordt.

en pas als ik vervolgens die procedure win, kan ik de gerechtsdeurwaarder opdracht geven om het conservatoir beslag om te zetten in een executoriaal beslag.