Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ju
justice4all - 30-11-2014 12:28:32
Geldzaken & Recht

Cannock chase

Jurist is inderdaad geen beschermde titel. iedereen mag hem voeren. maar voor alle duidelijkheid: ik heb rechten gestudeerd.

dan de discussie:
ik heb de handelswijze van cannock chase voorgelegd aan een groep die vaker met beslagleggingen te maken heeft dan ik. daaruit kwam dat het allemaal wel eens kan kloppen. maar dan hebben we het hier over een overheidsvordering. waarschijnlijk heeft cannock chase belastingdeurwaarders in dienst.

en het traject van de overheidsvordering gaat een stuk 'stiller' dan een civiel beslag.

het dwangbevel mag per gewone post en van het beslag op de ing rekening krijgt ts ook geen apart schrijven.

kijk voor meer informatie http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=53">hier bij overheidsvordering (vereenvoudigd bankbeslag)

ts kan evenwel het bedrag terugkrijgen tot aan de beslagvrije voet. " n.a.v. het rapport paritas passé is geregeld dat achteraf op verzoek de overheidsvordering teruggedraaid kan worden voor zover men een lager bedrag aan bestaansmiddelen overhoudt dan de beslagvrije voet. bij het verzoek moeten naast de gegevens die nodig zijn voor de berekening van de beslagvrije voet ook de bankafschriften worden gevoegd."

verder klopt het dat de ing (overigens ook de abn amro) daarvoor een aparte bankrekening opent.

oftewel ts moet zich gaan afvragen of ze een (gemeentelijke) belastingaanslag is vergeten te betalen.