Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
willem=a - 03-12-2014 07:24:27
Elektronica & TV

Hdmi

Ook dit is nog een optie:

je sluit een decoder alleen aan middels hdmi. als een apparaat echter geen cec codecs ondersteund, zul je doorgaans altijd zelf de juiste hdmi ingang op de tv moeten selecteren. dat is bij het gebruik van een decoder echter nogal lastig en daarom maken veel tv's gebruik van een zogenoemde hotelmode. dat is een verborgen menu waarbij je de tv zo kan instellen dat deze bij inschakelen zelf al de juiste hdmi ingang activeert. googel hiervoor even op 'hotelmode philips' maar verander verder niets in dat menu als je daarin niet thuis bent. blijf absoluut af van remote lock en button lock!! maar eerstgenoemde is veilig en wordt zeer vaak gebruikt.

als je dan na het inschakelen van de apparaten nog geen beeld krijgt, probeer dan en andere volgorde van inschakeling, maar dit zou niet nodig mogen zijn. vaak is er dan een hdmi handshake issue, waardoor de apparaten niet goed met elkaar communiceren. een update van tv en/of decoder kan daar verandering in brengen, indien dit uiteraard mogelijk is bij de tv.

mvg. willem.