Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wi
wij2011 - 05-12-2014 09:55:27
Voeding & Gezondheid

Basisverzekering en hyperbare zuurstoftherapie

Hallo,
ik heb hetzelfde probleem. in augustus/september dit jaar heb ik in sneek 40 zuurstofbehandelingen ondergaan op dringend advies van de uroloog. er was een flinke bestralingsschade ontstaan in mijn blaas na 35 bestralingen na prostaatkanker.

omdat er in het amc op dat moment een wachttijd was, adviseerde de uroloog om naar sneek te gaan. volgens hem én sneek werden de behandelingen volledig vergoed uit de basisverzekering.

ik ben verzekerd bij anderzorg. na het indienen van de eerste declaratie bleek dat ik 60% van de nota zelf moest betalen (eigen bijdrage). de administratrice uit sneek zei direct: "niet betalen hoor, wij regelen het wel". met de andere 2 nota's gebeurde hetzelfde, waardoor mijn "eigen bijdrage" nu opgelopen is naar € 2500,00.

volgens anderzorg lag het probleem aanvankelijk in de reisafstand. naar het amc zou het goedkoper zijn met zittend taxivervoer. na veel over en weer gebel kreeg ik "uit coulance" van anderzorg een volledige km-vergoeding naar sneek (v.v.).

deze week kreeg ik echter een brief van anderzorg waarin staat vermeld dat anderzorg geen contract heeft met sneek. dit naar aaanleiding van mijn "bewijs" aan hen dat antonius hypercare hoort bij het antonius ziekenhuis in sneek en anderzorg met hen wél een contract heeft. volgens anderzorg is mijn bewering niet juist omdat sneek een "stichting" is.

ik heb de rekeningen, mijn eigen bijdragen, nog niet betaald aan anderzorg. dit doe ik pas als ik volledige zekerheid heb dat de behandelingen niet uit de basisverzekering worden betaald.

mijn zoektocht gaat verder....

met vriendelijke groet....