Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joentje1978 - 07-12-2014 10:53:02
Voeding & Gezondheid

Apotheek rekent kosten voor herhalingscecept

Hoi marja,

bent je niet in de war met terhandstellingskosten?
dat is iets anders dan kosten eerste uitgave gesprek.

kosten eerste uitgave gesprek betaal je alleen als je een bepaald medicijn voor de eerste keer bij de apotheek ophaalt of er langer dan een bepaalde tijd (in meen 1 jaar) tussen 2 keren zit dat je dat medicijn ophaalt.
dan krijg je normaal gesproken "een gesprek" en daar moet je voor betalen.

terhandstellingskosten betaald u elke keer als je de medicijnen ophaalt.

ik gebruik zelf ook medicijnen en deze worden per kwartaal uitgegeven dus ik moet in 1 jaar tijd 4 keer naar de apotheek om deze medicijnen op te halen en betaal dan ook 4 keer de terhandstellingskosten a 6,67 euro.

heb al eens contact opgenomen met mijn zorgverzekeraar en apotheek omdat ik het geldklopperij vind dat ze mij 4 keer in 1 jaar medicijnen laten halen en die terhandstellingskosten laten betalen terwijl vaststaat dat ik deze medicijnen het hele jaar nodig heb.

schijnt dat zowel de verstrekking per 3 maanden, de kosten eerste uitgave gesprek en de terhandstellingskosten een cadeautje zijn van onze (r)overheid en zij daar dus niet aan kunnen veranderen.