Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ga
gast 1 - 07-12-2014 23:42:59
Voeding & Gezondheid

Apotheek rekent kosten voor herhalingscecept

En als u van hetzelfde medicijn een ander merk krijgt, hoeft u dus niet de eerste terhandstellingskosten te betalen.

en dat heeft helemaal niets met overleg van doen.

dat klopt, maar ik doelde dan ook op eigen bijbetaling. ik kan helaas niet altijd tegen de goedkopere varianten en dan krijg ik dus in overleg met de huisarts of specialist het duurdere medicijn zonder bijbetaling. zo kan ik b.v. niet goed tegen statines en gebruik ik meer pantoprazol als eigenlijk normaal wordt voorgeschreven. ook inhallatiemiddelen zijn laatst aangepast en daar diende ik in eerste instantie ook voor bij te betalen, maar dat is dus ook anders geregeld. als een arts of specialist doorgeeft aan je verzekering dat je een bepaald medicijn van een bepaald merk absoluut nodig hebt, is dat doorgaans geen probleem en hoef je zelf niet meer bij te betalen als dat medicijn duurder is.

nu staan de prijzen fdan niet meer op de verpakkingen, maar voorheen ben ik daar nogal eens van geschrokken als ik weer een zak vol meekreeg en thuis alles zat op te tellen. maar ja, zonder lukt het helaas niet.

hoop dat het nu wat duidelijk is?

mvg. willem.