Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joentje1978 - 09-12-2014 17:13:33
Voeding & Gezondheid

Apotheek rekent kosten voor herhalingscecept

Voorheen betaalde de zorgverzekering de gehele kosten van het medicijn en koste het mij helemaal niets, nu betaal ik elk kwartaal 6,62 euro terhandstellingskosten wat van mijn eigen risico af gaat.

en zoveel medelijden heb ik niet met apotheken, die verdienen genoeg aan medicijnen.
zolang medicijnen (zelfde fabrikant, inhoud) in het buitenland voor een fractie van de prijs verstrekt kan worden dan waarvoor dat zelfde medicijn in nederland over de toonbank gaat kan ik daaruit opmaken dat er in nederland door apotheken dik geld aan verdiend word.
en nu kunnen ze nog meer hun zakken vullen met de kosten eerste uitgave gesprek en de steeds terugkerende terhandstellingskosten.

het is omdat ik met die 6,62 euro per kwartaal goedkoper uit ben anders had ik een goedkoper alternatief gaan zoeken en zo zijn er meer mensen die er hetzelfde over denken.
dan hebben de apotheken en dokteren er helemaal geen zicht meer op hetgene wat hun "klanten" wel of niet slikken.

tel er ook bij op dat er nu al vele mensen zich niet meer door laten sturen naar een specialist omdat ze dan meteen hun eigen risico van 360,00 euro kwijt zijn.

dan zal het vroeg of laat een zooitje worden.